والدین آگاه
والدین آگاه چه کارهایی انجام میدهند و چگونه والدینی آگاه باشیم؟
فرزندپروری نیاز به آگاهی های به روز و متناسب با سن فرزندتان دارد، اگر میخواهید والدینی خوب و آگاه باشید باید بتوانید الگوی عملی مناسبی برای فرزندتان باشید، روشهای تربیتی را با توجه به سن فرزندتان استفاده کنید و با تکنولوژی روز آشنایی داشته باشید.
الگوهای درست در فرزندان از پدر و مادر شروع می شوند. فرزندان شما در هر دوره ای از زندگی ، از کودکی تا نوجوانی از پدر و مادرشان تاثیر می گیرند.
والدین آگاه و خوب در صورتی که تسلط کافی بر نیازهای روحی فرزندان در سنین مختلف داشته باشد، میتوانند روابطی بهتر و عمیقتر با فرزندانشان برقرار کنند.
با این که شاید نتوانید والدینی عالی باشید ولی همین که برای بهتر شدن تلاش کنید یعنی والدین آگاه و خوبی هستند.
در پرورش فرزندان لحظات شاد و به یاد ماندنی و لحظات پر اضطراب و ناراحت کننده زیادی را تجربه می کنید ولی هیچگاه نباید وظیفه خودتان ، یعنی والد خوب بودن را فراموش کنید.
چگونه والدین آگاه و خوبی باشیم؟
امروزه اطلاعات زیاد و به روز ، به سادگی در دسترس همه هست. والدینی که همزمان با رشد فرزندشان ، آگاهی های خود را در باره نیازهای جسمی و روانی و تربیتی فرزندشان بالا می برند ، تبدیل به والدینی خوب و آگاه می شوند. البته داشتن اطلاعات به تنهایی کافی نیست و باید بتوانید به صورت عملی آن ها را پیاده سازی کنید.
در ادامه مقاله بیتوته به شما میگوییم چگونه میتوانید تبدیل به والدینی خوب و آگاه شوید و به درستی فرزندتان را تربیت کنید.
خودآگاهی والدین
والدینی که به خودآگاهی رسیده باشند ، تواناییها و نقاط ضعف خود را به خوبی می شناسند و میدانند در شرایط مختلف چه عکس العملی نشان دهند. آنها یاد گرفته اند احساساتشان و اعمالشان را کنترل و مدیریت کنند و مسیر زندگی را تا حدودی ترسیم نمایند.
خودآگاهی هر بیشتر در مورد مسائل جسمی ، روحی و روانی باشد باعث می شود والدین از تاثیر خوشی ها ، ناخوشی ها ، بیماریها و عوامل دیگر روی خودشان آگاهی کامل داشته باشند.
سواد زندگی والدین
گاهی اوقات ممکن است سواد زندگی را فراموش کنیم ولی والدین آگاه ، چنین چیزی را فراموش نمی کنند. سواد زندگی شامل سرفصلهایی کوکچتر می شود از جمله سواد عاطفی ، سواد مالی ، سواد رسانه ای ، آشنایی با یک زبان دیگر ، آشنایی با شبکه های اجتماعی ، آشنایی با کارکرد وسایل الکترونیک هوشمند.
از آنجا که فرزندان ما اغلب با سطح اطلاعات و وسایل به روز رشد می کنند ، والدین آگاه هم همواره سعی می کنند پا به پای فرزندانشان ، اطلاعات خود را به روز نمایند و روش استفاده از ابزارهای الکترونیک جدید و شبکه های اجتماعی را بیاموزند.
توجه درست به سلامت
توجه به سلامت خود و فرزندان جزئی از وظایف والدین آگاه است که مهم ترین آن شامل تغذیه درست است. والدین آگاه از نظر مواد مغذی فرزندشان را تامین می کنند ولی اجازه پرخوری و چاق شدن به فرزندشان نمیدهند. آنها همیشه به فکر سلامت خود و فرزندانشان هستند.
آنها به بهانه فداکاری از سلامت خودشان غافل نمی شوند و به صورت عملی توجه به تغذیه سالم و ورزش منظم را به فرزندشان می آموزند.
داشتن یک الگوی سالم در زندگی باعث می شود که فرزند شما علاوه بر این که یاد بگیرد چطور مراقب سلامت خود باشد ، همیشه از داشتن والدینی شاد و سالم لذت ببرد.
پدر و مادر ورزشکار و سلامت تاثیر بسیار بیشتری روی سلامت نوجوان خود می گذارند و برعکس پدر و مادر پرخوری که توجهی به سلامت و تناسب اندام خود ندارند تبدیل به الگویی ناسالم برای فرزندان می شوند.
ورزش منظم ، مصرف غذای کنترل شده و انجام چک آپ سالانه بعد از 40 سالگی باید در برنامه زندگی والدین آگاه و خوب قرار بگیرد.
داشتن رابطه ای خوب و صمیمی با همسر
همسرانی که رابطه ای صمیمی با یکدیگر دارند ، فرزندانشان با نشاط تر و امیدوارتر و کوشاتر هستند. موفقیت فرزندان به خصوص در دوران نوجوانی از الگوهای خانوادگی سرچشمه می گیرد.
وجود عشق و علاقه بین والدین میتواند سطح امنیت روانی خانواده را بالا ببرد. زمانی که فرزندان در خانواده ای زندگی کنند که روابط بین اعضای خانواده صمیمی و یکرنگ باشد در دام کسی نمی افتند و فریب هرچیزی که ظاهری دوستانه یا عاشقانه دارد ، را نمی خورند.
نوجوانی که میداند در یک خانواده منسجم ، آگاه و مقتدر زندگی میکند ، با چالشهای روحی و ذهنی کمتری روبرو می شود و به راحتی مشکلاتش را در خانواده بیان کرده و از آنها مشورت می گیرد.
توجه به سلامت جسمی نه تنها باعث افزایش نشاط در خانواده و ارتباط موثر با نوجوان ،افزایش اعتماد به نفس در خانواده می شود بلکه در موفقیتهای شغلی و اجتماعی هم تاثیر بسزایی دارد.
مطالعه مستمر و تشنه آگاهی
مطالعه مستمر درباره مسئل مختلف به خصوص نیازهای جسمی ، روانی و تغییرات فرزندان در سنین مختلف مهم ترین ویژگی والدین آگاه است. والدین آگاه تشنه یادگیری و شناخت بیشتر هستند . آگاهی بیشتر نه تنها باعث افزایش عمق روابط والدین با فرزندان می شود بلکه به آن ها کمک میکند در سایر مسئل زندگی موفق و پیشرو باشند.
ارتباطات اجتماعی سازنده
والدین موفق با انسانهای ارزشمند رابطه دارندو خودشان را در بین افرادی قرار می دهند که انرژی مثبت و اطلاعات مفید بدست بیاورند. وجود دوستان خانوادگی با فرهنگ بالا ، سواد مناسب و جایگاه اجتماعی خوب باعث می شود شبکه ارتباطی سازنده ای ایجاد شود.
فرزندان شما با دیدن اطرافیان شما به صورت عملی می آموزند که هر کسی ارزش رفاقت و همنشینی ندارد.
روابط خانوادگی
والدین آگاه سعی می کنند با خانواده هایی رفت و آمد کنند که از نظر فکری با آنها همسو بوده و فرزندان همسن فرزندشان داشته باشند.
به این ترتیب آداب مهمانی رفتن و مهمانی دادن را در خانواده نهادینه می کنند و رفت و آمد خانوادگی و دوستانه را به فرزندشان می آموزند.
والدین آگاه و خوب مثبت اندیش هستند
برخی از آدمها به صورت خود به خود مثبت اندیش هستند و برخی دیگر به صورت خود آگاه مثبت اندیشی را در خودشان پرورش می دهند. اگر میخواهید فرزندی موفق داشته باشید باید صفت مثبت اندیشی در شما قابل مشاهده باشد. اگر میخواهید والدینی آگاه و خوب باشید ، مثبت اندیشی را بیاموزید و در خود نهادینه کنید.
عشق ورزیدن مسئولانه
کودک شما باید از عشق شما نسبت به خودش مطمئن باشد ، او را در آغوش بگیرید و ببوسید و تشویقش کنید. از کارهای خوبش قدردانی کنید و به دستاوردهایش افتخار کنید و از او تعریف کنید و هیچگاه او را با دیگران مقایسه نکنید.
کودک شما باید بیاموزد با وجودی که همیشه به او عشق می ورزید ولی دلیل نمی شود کارهای اشتباه او را تایید کنید. شما باید مسئولانه فرزندتان را دوست داشته باشید و زمانی که اشتباه میکند ، به او تذکر دهید و عواقب اشتباهش را به او گوشزد نمایید تا در صورت تکرار اشتباه با عواقبش روبرو شود و درک کند نباید کار اشتباهش را تکرار کند.
عشق کور فقط باعث لوس شدن و بی مسئولیت شدن فرزند شما می شود بنابراین باید آگاهانه و مقتدرانه با او رفتار کنید و جلوی تکرار اشتباهاتش را بگیرید.
شما باید برای اجرای قوانینی که وضع کرده اید ثبات داشته باشید تا فرزندتان دچار سردرگمی نشود و اگر اشتباهی مرتکب می شود بداند چه عواقبی در انتظارش است و در صورتی که کار درستی انجام دهید چه نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت. این موضوع می تواند در ایجاد عادت های خوب در فرزندتان موثر باشد.
قوانین و تبعات آن را مشخص کنید
قوانین زندگی به فرزندتان کمک میکند که در زندگی اش نظم داشه باشد و پیشرفت کند.
با افزایش سن کودک قوانین جدید باید وضع شود.
قوانین باید منصفانه و منطقی باشند ، نه اینقدر سختگیرانه که باعث ایجاد ترس و اضطراب در کودک شود و نه اینقدر سهل گیرانه که مانع از تکرار اشتباهات کودک نشود.
قوانین و عواقب انجام ندادن آن ها باید از طرف والدین به کودک توضیح داده شود و به صورت دقیق اجرا شود تا کودک عواقب کار خودش را بشناسد و بتواند اشتباهاتش را اصلاح کند.