دایره لغات کودک
چجوری دایره لغات فرزندم رو گسترش بدم ؟
گسترش دایره لغات کودکان نقش مهمی زندگی آنها دارد. کودکانی که دایره لغات قوی دارند، آزادی بیشتری برای بیان آنچه که باید به اطرافیانشان منتقل کنند، دارند. تسلط خوب بر زبان نیز می تواند به آنها کمک کند تا در تلاش های تحصیلی و همچنین در روابط اجتماعی خود به موفقیت برسند.
در واقع کلمات تاثیر زیادی در کمک به کودکان برای بیان افکار و احساسات خود دارند. کلمات همچنین در ارتباطات بسیار مهم هستند و به عنوان پایه ای برای مهارت هایی عمل می کنند که بچهها در طول زندگی به آنها نیاز دارند. مانند گوش دادن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن.
گفتگو با کودک را در اولویت قرار دهید
بهترین و اولین معلم برای گسترش دایره لغات کودکان، والدین هستند و باید به آنها کمک کنند تا تعداد لغات خود را به سادگی با صحبت کردن افزایش دهند. تحقیقات نشان میدهد که صحبت کردن بیشتر با کودک نوپا به او کمک میکند زبان را سریعتر یاد بگیرد.
سعی کنید در مورد هر چیزی با فرزندتان صحبت کنید. به چیزهای جدید اشاره کنید، اشیا را نامگذاری کنید، از کلمات عددی استفاده کنید، کلماتی را به کار ببرید که احساسات را توضیح می دهند …
دقت داشته باشید که اگر فکر میکنید فرزندتان کلماتی را که شما می گویید را نمی فهمد، حتما توضیح بیشتری به او دهید. البته هیچ فایده ای ندارد که کودک شما کلمات جدید را یاد بگیرد اگر نداند چگونه از آنها استفاده کند. تشویق فرزندتان به استفاده از یک کلمه در یک جمله گفتاری یا نوشتاری به او کمک می کند معنی و زمینه آن را درک کنند.
مثلا اگر فرزندتان باید املا بنویسد، از او بخواهید جملهای بساز که شامل یک کلمه خاص باشد. تشویقش کنید اگر از معنای آن مطمئن نیستن، از شما بپرسد یا حتی آن را در فرهنگ لغت جستجو کند. همچنین میتوانید از کلمات مترادف، متضاد و کلمات با شکل نوشتاری یکسان اما در تلفظ و معنی متفاوت استفاده کنید و کودک را به چالش بکشید. مانند گُل و گِل ، کُشتی و کِشتی …
فراموش نکنید که کودکان همیشه واژگان دریافتی بیشتری نسبت به واژگان بیانی دارند. یعنی کلمات را بیشتر از آنچه که قادر به استفاده از آن هستند می فهمند. بنابراین نیازی به ساده کردن روش صحبت با فرزندتان نیست.
ببین، بگو، بنویس
برای گسترش دایره لغات کودکان و اضافه کردن کلمه جدید به فهرست واژگان، آنها باید بتوانند بخوانند، بگویند و بنویسند. شما به عنوان والدین باید فرزندتان را تشویق کنید که یک کلمه جدید را با صدای بلند بگوید و سپس آن را تکرار کند.
یا مثلا اگر کودک شما کلمه جدیدی را در مکالمه می شنود، بهتر است آن کلمه را هجی کنید و سپس از کودک خود بخواهید آن را یادداشت کند تا بتواند کلمه را ببیند و شانس بیشتری برای حفظ آن در حافظه خود داشته باشد.
گاهی اوقات کودکان با وادار شدن به نوشتن در مورد چیزهایی که در مدرسه به آنها علاقه ندارد، نوشتن را متوقف می کنند. بنابراین سعی کنید با تشویق فرزندتان به نوشتن برای لذت بردن در مورد هر موضوعی که او را به وجد می آورد، با این موضوع مقابله کنید.
شاید برای شما جالب باشد: چطور به فرزندمان یاد دهیم اسمش را بنویسد؟
بخوان بخوان بخوان
والدین باید فرزندان خود را مطالعه را تشویق کنند چون خواندن کتاب ها بی شک بهترین راهکار برای گسترش دایره لغات کودکان است. بنابراین سعی کنید حتما یک زمان مشخصی را به خواندن کتاب با فرزندتان اختصاص دهید.
هنگام مطالعه وقتی کودک شما با کلمه ای نا آشنا روبرو می شود، باید تعریفی سریع و مناسب برای کودک ارائه دهید و به خواندن ادامه دهید. همچنین بهتر است پس از خواندن کلمه به سادگی به آن بازگردید و بپرسید که آیا کودک شما معنی آن را به یاد دارد یا خیر.
به خواندن با صدای بلند برای فرزندتان ادامه دهید، حتی زمانی که بتواند به طور مستقل بخواند. به علاوه در حین خواندن، هر سوالی که ممکن است کودک شما داشته باشد را با حوصله پاسخ دهید و شما نیز به پرسش برخی سوالات ساده از او بپردازید.
فقط به خواندن کتابهای مدرسه اکتفا نکنید. سعی کنید علایق فرزندتان را بشناسید و کتابهایی را پیدا کنید که به آنها مربوط میشود. زیرا این کار او را تشویق میکند که صرفا برای لذت بخواند. کتاب های غیرداستانی، روزنامه ها و … همگی میتوانند برای گسترش دایره لغات کودکان مفید باشند.
در گسترش دایره لغات کودکان، تکرار کلید موفقیت است
تکرار زبان راهی عالی برای یادگیری و گسترش دایره لغات کودکان است. به طور میانگین، یک کلمه جدید باید 4 تا 12 شنیده شود تا کودک بتواند آن را به دایره لغات خود اضافه کند.
شما به عنوان بزرگتر باید به آنچه کودک می گوید گوش دهید و هر کلمه کلیدی را برای او تکرار کنید. انجام این کار به کودک کمک می کند تا کلمات را به وضوح بشنود و از آنها در گنجاندن کلمات در واژگان خود حمایت کند.
برای گسترش دایره لغات کودکان همراه با آنها بازی کنید
اسباب بازی و بازی فکری های زیادی در بازار وجود دارد که به بچهها کلمات، املای کلمات، معنی و تلفظ آنها را آموزش میدهند و به طور کلی برای گسترش دایره لغات کودکان موثر اند. تبدیل کردن یادگیری به بخشی از بازیها در بسیاری از مینه ها به شدت مفید است زیرا آن را تعاملی و سرگرمکننده میکند.